Daklekkage Amersfoort

Daklekkage kan erg vervelend zijn en voor veel problemen zorgen. Door vochtplekken in de woning wordt daklakkage soms moeilijk opgemerkt. Verstoppingen in de hemelwaterafvoer of dakgoot zijn vaak de oorzaak van lekkage aan het dak. In veel gevallen is het lastig om het lek zelf te repareren.

Voor uw dakdekker in Amersfoort is het een dagelijkse klus om daklekkage op te sporen en te verhelpen. Wacht daarom niet te lang met het inschakelen van een dakspecialist. Dakcentrale Nederland B.V. is gespecialiseerd in daklekkage en lost het probleem snel voor u op als u woonachtig bent in Amersfoort of in de omgeving van Amersfoort. U kunt ons bereiken op 085 - 106 10 29 en via het contactformulier.

Lekkage dak voorkomen

Om de kans op een daklekkage klein te houden zijn er een aantal zaken die u zelf kunt doen. Daklekkages ontstaan dus door verstopte dakgoten en regenpijpen. Wij zien vaak dat dit in de herfstperiode het geval is. Bladeren vallen van de bomen en komen op het dak of in de dakgoot terecht. Veelal eindigen deze bladeren in de regenpijp. Om dit te voorkomen kunt u een rooster aanbrengen die de bladeren tegen moet houden. Deze zijn zowel beschikbaar voor complete dakgoten als ook voor verticale regenpijpen.
Bladrooster voorkomt daklekkage
Het rooster in de afbeelding hierboven voorkomen dat er bladeren in de afvoer komen. Echter dient de dakgoot met rooster wel schoongemaakt te worden. Op deze manier kan het regenwater goed weglopen en slaat het niet over de rand van de dakgoot heen.

Als u nou niet het dak op durft, of op de ladder te klimmen kunt u natuurlijk altijd de hulp inschakelen van Dakcentrale Nederland B.V.. Met jarenlange ervaring weten wij als geen ander waar we op moeten letten om een daklekkage te voorkomen.

Een belangrijk onderdeel hiervan is een preventieve dakinspectie. Zo worden gebreken in een vroeg stadium opgespoord waarna er dakonderhoud in de vorm van een dakreparatie of gedeeltelijke dakrenovatie uitgevoerd kan worden.

Daklekkage Amersfoort repareren

Wacht niet te lang met het laten repareren van uw dakplaten of dakpannen. Zeker niet als u een plat dak heeft. Hoe langer u wacht, hoe erger het wordt, waardoor de reparatiekosten enorm kunnen oplopen. Dakplaten kunnen gaan rotten, waardoor uw dak compleet kan inzakken.

Om daklekkage te voorkomen is dakonderhoud van belang. Dit is een intensieve klus die uw dakdekker in Amersfoort graag voor u uitvoert. Voorkom vervelende problemen aan uw dak of goot. Bel vrijblijvend 085 - 106 10 29 om een afspraak te maken. Of vul ons contactformulier in.